Oy Alexander Tillander Ab

Alexander Tillanderin jalokiviseppäliikkeen ja koruateljeen historia alkaa vuodesta 1860, jolloin kultaseppä mestari Alexander Edvard Tillander perusti yrityksen Pietariin.

Maailmansodan puhkeamisesta alkanut epävarmuuden aika huipentui vuoden 1917 vallankumoukseen, jolloin Pietarin liike suljettiin ja liiketoiminta siirtyi Helsinkiin. Vuonna 1980 Alexander Tillander Oy aloitti myymälänsä ja ateljensa yhteydessä näyttelytoiminnan. Erillisessä galleriassa järjestetään säännöllisesti teemanäyttelyitä, jotka ovat monipuolisesti valoittaneet korutaiteen eri puolia.

Ateljeekorujen valmistuksessa Alexander Tillander arvostaa ja vaalii parhaita jalokivi- ja kultasepäntaidon perinteitä. Korut valmistetaan edelleen käsityönä ja useimmiten ne suunnitellaan asiakkaan toiveiden ja mieltymysten mukaan. Usein suunnittelun lähtökohtana on oman jalokiviasiantuntijamme hankkima jalokivi, jonka kauneutta korostamaan ja täydentämään ateljeemme suunnittelee ja valmistaa uniikkikorun. Korujamme myydään Helsingin keskustassa Aleksanterinkatu 17 sijaitsevassa myymälässä. Alexander Tillanderin oma jalokivi laboratorio, ateljee kultaseppineen ja asiantunteva myyntihenkilökunta takaavat aseman johtavana jalokivikorujen yrityksenä Suomessa.