Oy Alexander Tillander Ab

Juvelerare Alexander Tillanders historia börjar år 1860, då guldsmedsmästare Alexander Edvard Tillander grundade företaget i St. Petersburg.

De osäkra tiderna kulminerade sig i revolutionen år 1917. Affären i St. Petersburg stängdes och affärsverksamheten flyttades till Helsingfors. Alexander Tillander Ab började under 1980-talet med utställningsverksamhet i samband med affären och ateljén. I det egna galleriet ordnas regelbundet utställningar med speciella teman. Dessa utställningar har på ett mångsidigt sätt belyst smyckeskonstens olika sidor.

Alexander Tillander värdesätter och värnar om de bästa guldsmedstraditionerna vid tillverkning av ateljésmycken. Smycken framställs fortsättningsvis som handarbete – oftast planeras de enligt kundens önskemål och smak. Ädelstenar utvalda av vår ädelstensexpert fungerar ofta som utgångspunkt för planering av ett smycke. För att höja och betona stenens skönhet planerar och tillverkas vår ateljé ett unikt smycke. Våra smycken säljs i affären vid Alexandersgatan 17 i centrum av Helsingfors. Alexander Tillanders ädelstenslaboratorium, guldsmeder och sakkunniga försäljningspersonal garanterar en position som den ledande juveleraren i Finland.