Korujen hoito

JALOKIVIKORUT
Suositeltavaa on käyttää arvokkaat timanttikorut vuoden tai kahden välein kultasepällä tarkistettavana, koska sormuksissa timanttien istutukset saattavat ajan mittaan löystyä ja kulua. Normaali käyttö kuluttaa ja naarmuttaa kultaa. Ammattitaitoinen kultaseppä tarkastaa timanttien istutukset ja tarvittaessa kiristää ne. Timanttikorujen valmistusmateriaalit – timantit, muut jalokivet, kulta, valkokulta, platina ja palladium – eivät sinäänsä tummu tai heikkene. Vanhan korun saa yleensä kunnostettua uudenveroiseksi antamalla sen ammattitaitoisen kultasepän puhdistettavaksi.

KULTAKORUT
Jotta korusi säilyisivät mahdollisimman kauniina, on ne puhdistettava säännöllisesti. Kaikki korut menettävät suuren osan loistostaan, jos ne ovat likaisia tai rasvaisia. Koruissa oleva lika, esimerkiksi sormuksen sisällä tai korvakorun takana, voi aiheuttaa ihon ärtymistä.

Silloin, kun et käytä korujasi, paras säilytyspaikka niille on joko alkuperäinen rasia tai korulipas.

HELMET
Huolellinen hoito edesauttaa helmien säilymistä. Helmet voi pestä muutaman kerran vuodessa kädenlämpöisellä, erittäin miedolla saippualiuoksella. Helminauhan helmien välissä mahdollisesti olevan lian voi poistaa pehmeällä harjalla. Pesun jälkeen helmet huuhdotaan huolella ja annetaan kuivua pehmeällä kankaalla. Helmien hoitoon on olemassa myös erityistä helmien hoito- ja puhdistusainetta. Helminauha on hyvä antaa punoa uudelleen noin kerran kahdessa vuodessa tai käytöstä riippuen useamminkin. Helmien pinta on pehmeää ainetta, jota terävät tai kovat esineet saattavat naarmuttaa. Helmikoruja on hyvä säilyttää erillään muista koruista. Pehmustettu rasia tai kangaspussi on hyvä suoja helminauhalle. Helmet eivät kestä kovaa kulutusta tai kemikaaleja eivätkä kuivuutta. Käyttäessäsi helmikoruja on hyvä varoa ihovoiteita, hiuslakkoja sekä hajuvesiä.